Succesul...

Fiecare il defineste in felul lui si, de fapt, mai mult decat orice realizare palpabila, succesul este o stare de spirit.

Ca esti director general la o firma internationala sau ca esti mama eroina a unor tripleti, ca ai reusit sa dai jos 35 de kilograme din 100 sau, pur si simplu ti-au iesit bune galustele la supa – toate acestea pot sa-ti dea starea aceea de victorie, de implinire si bucurie: succesul. Totusi, viata nu iti scoate in cale la tot pasul numai situatii spectaculoase, si, slava Domnului ca e asa. Ar fi obositor sa ai in fiecare zi o lupta de dat. Dimpotriva, sunt perioade lungi in care parca nu se-ntampla nimic, in care rutina pare ca te-a înghitit pentru totdeauna: serviciu, casa, copil, mancare, rufe, si din cand in cand cate o discutie in contradictoriu cu soacra. Poate s-o tina asa ani intregi! Si cand te uiti la altele, ce viata au... Dar mai bine nu te compara. O sa spui ca „unii au noroc”. E adevarat. Dar e adevarat si ca „unii nu au noroc” – si tocmai asta ii impinge sa actioneze si sa schimbe ceva în viata lor. Orice efort care isi atinge scopul te face sa simti ca ai reusit. Cand simti ca succesul te ocoleste, nu dispera. Mai bine, urmeaza cei trei pasi:

Stabileste-ti obiective noi de atins.
Acolo unde vrei sa schimbi ceva, gandeste-te cum ai vrea sa fie. Imagineaza-ti totul in cat mai multe detalii.

Cauta si gaseste cai de atingere a lor.
Nu se poate sa nu existe solutii. Dar trebuie sa ai curaj. Asta se intampla atunci cand iti doresti intradevar.

Sarbatoreste reusita, atunci cand apare.
Chiar daca e vorba doar de aranjatul rufelor in sifonier!

Succes nu inseamna sa dormi doar in puf.
Viata iti da lectii. Poate ca tie ti se pare ca nu e un succes faptul ca ai asteptat in trafic trei ore. Dar, gandeste-te: cata rabdare ai avut! Important e sa ramai intr-o stare pozitiva, in loc sa te infurii sau sa te vaiti. Fii intotdeauna constructiva. Pe viitor, fii pregatita sa folosesti timpul respectiv: ia-ti in masina CD-uri de invatat limbi straine sau da telefoane prietenilor cu care nu ai timp sa vorbesti de obicei. La fel si la munca. Nu astepta ca seful sa atinga iluminarea si sa devina bun. Gandeste-te la o strategie pentru a face fata felului lui de a fi. Daca nimic nu da roade, pur si simplu, amuza-te prin noile metode pe care le inventezi in fiecare zi ca sa-l eviti, sau, si mai bine, incepe sa-ti cauti un serviciu mai bun. Orice reusita incepe cu o dorinta, si se atinge odata cu indeplinirea ei.

Feed-back-ul pozitiv te ajuta.
Ca sa ai sentimentul ca ai reusit, trebuie sa primesti acel gen de raspuns care te convinge ca e asa. 
Daca tocmai te intorci de la coafor si toti oamenii cu care te intalnesti incep sa rada cand te vad, e clar: ceva nu-i bine. Probabilitatea sa se intample asa e foarte mica, totusi. Inca ceva: ai observat ca, daca tu esti sigura pe tine si increzatoare, toti oamenii reactioneaza pozitiv? In plus, exista înca doua legi de care, daca tii cont, vei obtine mereu un feed-back pozitiv:
1 Oamenilor le place sa li se acorde importanta. De la o zi si pana la 110 ani, orice om va reactiona pozitiv daca il faci sa se simta important. Incearca! Trateaza-l pe pustiul tau de doi ani ca si cum ar fi egalul tau. Priveste-l pe seful tau ca si cum tocmai iti da o informatie vitala. Spune des „te rog” si „multumesc” cu demnitate si vei vedea cat de bucurosi vor fi oamenii sa te intalneasca intotdeauna!
2 Oamenilor le place sa fie ascultati. Invata sa nu te grabesti sa le spui ce vrei tu. Lasa-i sa spuna ce vor ei mai întai, si, în timp ce îi asculti cu atentie, gaseste o cale sa-ti introduci ideea. Spune: „Da, si tocmai de aceea...” in loc de: „Da, dar...” Intotdeauna da roade.

Secrete care te conduc mereu catre succes

1 Trebuie sa stii ce vrei. E mai sigur asa, decat sa astepti sa-ti pice reusita din cer. Ia la rand toate domeniile vietii tale si verifica daca sunt in acord cu vointa ta.
2 Vizualizeaza tabloul final. Cu amanunte, cat mai clar. Imagineaza-ti ca ai reusit deja, lasa-te invadata de sentimentul succesului.
3 Mentine-te mereu intr-o stare pozitiva. Mania, gelozia, invidia, supararea si toate „prietenele” lor – nu au ce sa caute in viata ta. Ori de cate ori apar, distanteaza-te de ele. Doar asa vei reusi sa faci tot ce iti propui.

Woman on Top

In Romania, Letonia si Slovenia numarul femeilor aflate in pozitii de conducere este mult mai mare decat in orice alt stat din Europa.(benessere.ro)