Succesul...

Fiecare il defineste in felul lui si, de fapt, mai mult decat orice realizare palpabila, succesul este o stare de spirit.

Ca esti director general la o firma internationala sau ca esti mama eroina a unor tripleti, ca ai reusit sa dai jos 35 de kilograme din 100 sau, pur si simplu ti-au iesit bune galustele la supa – toate acestea pot sa-ti dea starea aceea de victorie, de implinire si bucurie: succesul. Totusi, viata nu iti scoate in cale la tot pasul numai situatii spectaculoase, si, slava Domnului ca e asa. Ar fi obositor sa ai in fiecare zi o lupta de dat. Dimpotriva, sunt perioade lungi in care parca nu se-ntampla nimic, in care rutina pare ca te-a înghitit pentru totdeauna: serviciu, casa, copil, mancare, rufe, si din cand in cand cate o discutie in contradictoriu cu soacra. Poate s-o tina asa ani intregi! Si cand te uiti la altele, ce viata au... Dar mai bine nu te compara. O sa spui ca „unii au noroc”. E adevarat. Dar e adevarat si ca „unii nu au noroc” – si tocmai asta ii impinge sa actioneze si sa schimbe ceva în viata lor. Orice efort care isi atinge scopul te face sa simti ca ai reusit. Cand simti ca succesul te ocoleste, nu dispera. Mai bine, urmeaza cei trei pasi:

Stabileste-ti obiective noi de atins.
Acolo unde vrei sa schimbi ceva, gandeste-te cum ai vrea sa fie. Imagineaza-ti totul in cat mai multe detalii.

Cauta si gaseste cai de atingere a lor.
Nu se poate sa nu existe solutii. Dar trebuie sa ai curaj. Asta se intampla atunci cand iti doresti intradevar.

Sarbatoreste reusita, atunci cand apare.
Chiar daca e vorba doar de aranjatul rufelor in sifonier!

Succes nu inseamna sa dormi doar in puf.
Viata iti da lectii. Poate ca tie ti se pare ca nu e un succes faptul ca ai asteptat in trafic trei ore. Dar, gandeste-te: cata rabdare ai avut! Important e sa ramai intr-o stare pozitiva, in loc sa te infurii sau sa te vaiti. Fii intotdeauna constructiva. Pe viitor, fii pregatita sa folosesti timpul respectiv: ia-ti in masina CD-uri de invatat limbi straine sau da telefoane prietenilor cu care nu ai timp sa vorbesti de obicei. La fel si la munca. Nu astepta ca seful sa atinga iluminarea si sa devina bun. Gandeste-te la o strategie pentru a face fata felului lui de a fi. Daca nimic nu da roade, pur si simplu, amuza-te prin noile metode pe care le inventezi in fiecare zi ca sa-l eviti, sau, si mai bine, incepe sa-ti cauti un serviciu mai bun. Orice reusita incepe cu o dorinta, si se atinge odata cu indeplinirea ei.

Feed-back-ul pozitiv te ajuta.
Ca sa ai sentimentul ca ai reusit, trebuie sa primesti acel gen de raspuns care te convinge ca e asa. 
Daca tocmai te intorci de la coafor si toti oamenii cu care te intalnesti incep sa rada cand te vad, e clar: ceva nu-i bine. Probabilitatea sa se intample asa e foarte mica, totusi. Inca ceva: ai observat ca, daca tu esti sigura pe tine si increzatoare, toti oamenii reactioneaza pozitiv? In plus, exista înca doua legi de care, daca tii cont, vei obtine mereu un feed-back pozitiv:
1 Oamenilor le place sa li se acorde importanta. De la o zi si pana la 110 ani, orice om va reactiona pozitiv daca il faci sa se simta important. Incearca! Trateaza-l pe pustiul tau de doi ani ca si cum ar fi egalul tau. Priveste-l pe seful tau ca si cum tocmai iti da o informatie vitala. Spune des „te rog” si „multumesc” cu demnitate si vei vedea cat de bucurosi vor fi oamenii sa te intalneasca intotdeauna!
2 Oamenilor le place sa fie ascultati. Invata sa nu te grabesti sa le spui ce vrei tu. Lasa-i sa spuna ce vor ei mai întai, si, în timp ce îi asculti cu atentie, gaseste o cale sa-ti introduci ideea. Spune: „Da, si tocmai de aceea...” in loc de: „Da, dar...” Intotdeauna da roade.

Secrete care te conduc mereu catre succes

1 Trebuie sa stii ce vrei. E mai sigur asa, decat sa astepti sa-ti pice reusita din cer. Ia la rand toate domeniile vietii tale si verifica daca sunt in acord cu vointa ta.
2 Vizualizeaza tabloul final. Cu amanunte, cat mai clar. Imagineaza-ti ca ai reusit deja, lasa-te invadata de sentimentul succesului.
3 Mentine-te mereu intr-o stare pozitiva. Mania, gelozia, invidia, supararea si toate „prietenele” lor – nu au ce sa caute in viata ta. Ori de cate ori apar, distanteaza-te de ele. Doar asa vei reusi sa faci tot ce iti propui.

Woman on Top

In Romania, Letonia si Slovenia numarul femeilor aflate in pozitii de conducere este mult mai mare decat in orice alt stat din Europa.(benessere.ro)

Acceptarea de sine

E ceva ce nu-ti place la tine? 
Ai doua posibilitati: schimbi sau accepti. 
Ambele variante implica efort, iar uneori efortul de a accepta poate sa fie mai mare decat acela de a schimba.
Sunt lucruri pe care le poti schimba in viata - numarul de kilograme, profesia, statutul social, locuinta, garderoba...
Si altele, pe care esti obligat sa le iei asa cum sunt.
Michael Jackson a incercat sa se faca alb din negru, si stim cu totii ca nu prea i-a iesit. Nu poti sa-ti schimbi inaltimea, rasa, conformatia corpului, forma degetelor de la picioare... Dar natura omeneasca - mai ales cea feminina - pare sa fie infestata cu virusul nemultumirii de sine.
De aici, de-a lungul istoriei, o intreaga industrie a proliferat.
Daca esti blonda, poti sa fii bruneta - si viceversa. Daca ai parul drept, nu-i imposibil sa-l ai carliontat, iar daca ai zulufi, esti in stare sa pierzi ore intregi la coafor ca sa ti-i indrepti! Poti sa-ti schimbi culoarea ochilor daca-ti pui lentile de contact, sa-ti maresti sau sa-ti micsorezi sanii, dupa caz. Societatea „ajuta” aceasta nevoie permanenta
de a fi altfel, prin modelele pe care le promoveaza. Asa am ajuns toate sa tanjim in taina sa fim slabe precum Kate Moss si inalte asemenea. Daca nu reusim – si majoritatea covarsitoare a cazurilor demonstreaza ca n-avem cum – ne simtim undeva, in adancurile fiintelor noastre vinovate, nedesavarsite. Ca si cum menirea nostra in viata e amenintata de ratare, ca si cum fericirea depinde de un scop care va fi, poate, implinit undeva intr-un viitor nedefinit... la nesfarsit.
Aici sau acolo
Dar sa ne oprim putin din aceasta cursa nesfarsita si flamanda de schimbare.
Chiar avem nevoie de ea? La ce ne foloseste sa fim nemultumite?
Daca te-ai gandit pana acum sa fii fericita in viata ta, ai observat si tu ca, pana la urma, este o problema de alegere. Suntem atat de libere sa alegem incat – vorba unui filosof – suntem „condamnate” la libertate! Doar sa nu punem problema copilareste.
Ce poti face cand sunt parti din tine care nu-ti plac?
Ai doua posibilitati: sa te transformi in directia pe care ti-o doresti sau – daca nu-ti sta in putinta- sa le accepti asa cum sunt. Da, uneori e greu. Dar, pana la urma, a cui viata o traiesti tu? Cu ce te ajuta sa urmaresti frenetic ce mai face familia Beckham, cand ai tai sunt ravasiti si neglijati? Cui ii foloseste sa spui: „Pai mersi, daca as arata si eu ca Victoria”... Pe ea nici n-o atinge gandul tau, dar pe tine te poate darama. Pentru ca in loc sa fii „aici”, cu tine si cu ai tai, esti „acolo”, intr-o proiectie de idealuri inchipuite. Sa nu te trezesti prea tarziu si sa constati ca viata ti-a scapat printre degete.
Intre tine si tine
Fii atenta la tine in primul rand– esti tot ce ai. Cauta sa-ti descoperi calitatile si resursele, cultiva-le.
Modelele sunt bune doar ca sa te inspiri, dar de fapt, rezultatul unei vieti implinite este sa te descoperi pe tine, asa cum esti. Poate ca nu-ti place ca arati ca o amfora cand la moda este femeia-snur. Dar daca descoperi ca esti inzestrata cu o amabilitate naturala care te face sa fii imediat iubita de toata lumea, s-ar putea sa nu mai conteze asa de tare ca ai fundul mare.
J Lo a reusit sa faca din posteriorul ei un mit – si nici macar nu e asa simpatica!
Lumea este a celor care, in loc sa se ia mereu dupa altii, aleg sa aiba inteligenta de a-i face pe altii sa se ia dupa ei! In plus, atunci cand tu esti in lumina „reflectoarelor” tale interioare, ai mai multa putere sa te transformi, daca chiar vrei. Compara-te mereu numai cu tine: cum erai acum un an si cum esti acum? Ce ai reusit sa modifici si ce mai ai de acceptat?
Singura cale de a atinge multumirea este sa o alegi. Ea nu vine niciodata din afara ta, trebuie sa o chemi tu, dinauntru. Cum? Prin calm interior si acceptare de sine.
Accepta-ti iubirea
Daca vrei sa fii iubita, trebuie, in primul rand, sa te iubesti tu. E ca si cum cineva ar veni la tine in vizita si tu i-ai oferi o bautura buna. Daca oaspetele este dorit si vrei sa-l mai vezi si altadata intre peretii casei tale, te vei stradui ca bautura sa fie cat mai buna, ambianta in care il primesti sa fie cat mai placuta.
Cand esti indragostita, ii arati iubitului tau partea ta cea mai frumoasa. Tot arsenalul de calitati este scos „la bataie”. Ca sa-l convingi ca merita osteneala lui. Bineinteles, asemenea explicatii nu pot
sa cuprinda niciodata magia pe care o tese intre noi iubirea. Dar ele ajuta, mai ales dupa ce „vraja” se rupe. Pentru ca, mai devreme sau mai tarziu, fiecare din voi il va vedea pe celalalt asa cum
este. Atunci este momentul adevarului: mergem sau nu mergem impreuna mai departe? Ei bine, atunci se vede daca tu te accepti sau nu pe tine. Faptul de a fi in armonie cu tine te face sa fii ca un
continuu magnet pentru el. Si reciproc. Pentru ca fascinatia de a te autodescoperi atrage atentia oamenilor.
Accepta-ti munca
Munca ta vorbeste despre tine. Sa te apuci de treaba cu drag in fiecare dimineata e ca si cum ti-ai spune „multumesc” tie insati. Daca e ceva ce nu-ti place, concentreaza-ti atentia asupra lui. Priveste-l cu atentie si vezi daca nu cumva tu esti cauza nepotrivirii.
De exemplu, daca nu-ti place ca programul este prea lung si salariul prea mic, nu da vina pe sefi. Cauta, pur si simplu, un loc mai bun. Sau organizeaza-te asa de bine, incat sa ai timp sa faci si lucruri pentru tine in acel timp. Daca serviciul tau este o cauza de regret, acesta e un semn ca nu te
cunosti. Afla care sunt aptitudinile tale si care este jobul care ti s-ar potrivi si nu mai pierde nicio secunda: gaseste-l!
Atunci cand cauti cu hotarare, chiar s daca nu ai lucrat in viata ta in domeniul respectiv, vei reusi! Solutiile apar intotdeauna, cu conditia sa ai o atitudine constructiva.
INCURAJEAZA-I PE CEILALTI
Fa-i sa se autoaccepte. Cum? Nu-i critica niciodata, decat constructiv.
FII AUTENTICA
Asta inseamna sa nu incerci sa pari altceva decat esti. Daca te accepti, aceasta vine natural
ACCEPT, DECI MA TRANSFORM!
Secretul schimbarii este acceptarea. Nu ai cum sa transformi ceva in tine cata vreme esti in conflict cu acel lucru:
1 Cu cat te gandesti mai mult la un lucru, cu atat il mentii mai aproape de tine. Cand esti suparata, fa toate eforturile sa-ti schimbi preocuparea cu una mai buna.
2 Priveste-ti nemultumirile din alt punct de vedere. Incearca sa le intelegi cauzele profunde si fa toate eforturile sa schimbi conjuncturile.
3 Kilogramele in plus te fac sa crezi ca nu ai nicio sansa? Priveste-te ca pe un personaj dintr-un film, admira-te pentru perseverenta de care dai dovada ca sa le dai jos, pentru inteligenta cu care gasesti metode de slabire, pentru forta cu care le pui in practica. (benessere.ro)

Cauzele subtile ale bolilor


Boala Cauza subtila
Anemia refuz de a utiliza talentele in folosul aproapelui
Angina teama de a se exprima sau de a cere
Artrita rigiditate, spirit critic
Boli nervoase ganduri negative, utilizare necorespunzatoare a calitatilor intelectuale si a cunostintelor
Boli venerice culpabilitate sexuala
Cancer refuza evolutia, nu a realizat nici jumatate din menire
Ceafa teama de noutate
Coapsele fractura femurala: nu si-a ascultat fiinta interioara
Colesterol rigiditate sentimentala, tratarea cu asprime a vietii
Coma fuga de ceva sau cineva
Conjunctivita manie neexprimata
Constipatie posesivitate, refuzul de a se debarasa de scheme vechi
Diabetul in tinerete: nu si-a refuzat nimic;
la maturitate: probleme relationale
Diaree, hemoroizi teama, refuzul de a slabi incordarea
Dintii dificultate in a lua decizii
Dureri de cap rezistenta la cursul vietii, la schimbare
Ficatul ura, manie, de obicei indreptate impotriva propriei persoane; spirit prea critic
Gatul temere de a intreba sau de a se exprima
Genunchi indepartare de la scopul incarnarii, ruptura intre suflet si personalitate
Guturai, gripa confuzie sufleteasca, culpabilitate
Hepatita in trecut: dezacord intre suflet si mental;
acum: probe care nu sunt rezolvate bine; necredinta
Herpes culpabilitate sexuala
Hipo si hipertensiunea iubire limitata, lipsa de compasiune,
in trecut: nu a crezut in iubire
Infectie urinara manie fata de partenerul sexual
Inima nu exprima deschis sentimentele
Insomnie culpabilitate sau idei obsesive
Miopia si hipermetropia teama de viitor, in trecut nu a dorit sa vada niste evidente;
la copii, stresul provocat de parinti poate sa faciliteze miopia
Organe sexuale proasta utilizare a sexualitatii acum sau in trecut
Picioare refuz de a avansa
Pielea teama de a fi tu insuti, de a te exprima total, de deschidere;
in trecut, cruzime fata de animale (in special psoriazisul)
Prostata culpabilitate sexuala, teama de batranete
Rau in transport teama de a nu pierde controlul
Respiratia refuzul de a accepta viata sa decurga normal;
in trecut folosirea defectuoasa a energiilor
Reumatism gelozie, rigiditate
Rinichii neexprimarea talentelor, dorintelor, capacitatilor sau a credintei sale, refulare
Sangele simbolizeaza emotiile si sentimentele
Sistem digestiv neasimilarea experientelor de viata
Spatele jos: teama de viitor;
mijloc: culpabilitate fata de femeie (stanga), fata de barbat (dreapta);
sus: neinteles de altii, impresia unei responsabilitati prea mari
Splina obsesie, neexprimarea iubirii
Solduri lipsa de utilizare a propriului arbitru
Tiroida neputinta de exprimare dupa dorinta, umilinta
Tuberculoza anterior a fost supermaterialist
Urechile refuzul de a intelege ceva sau pe cineva; neascultarea vocii interioare
Varsaturi respingerea unei idei, a cuiva sau ceva (la femeile insarcinate, sarcina nedorita cu adevarat)
Vezica biliara ingustime de spirit

Corpul nostru este expresia materiala a sufletului

Orice tulburare care afecteaza sufletul se rasfrange asupra corpului.

Prin urmare orice maladie are o origine psihica caci orice manifestare fizica isi are originea in lumea energetica a gandurilor, sentimentelor si trairilor noastre sufletesti.

Problemele de sanatate, tulburarile si bolile noastre sunt mesaje pe care sufletul le transmite prin intermediul corpului pentru a putea deveni constienti de stadiul in care ne aflam pe drumul evolutiei noastre spirituale. Corpul este referinta, simbolul care ne ajuta sa luam cunostinta de starea in care se gaseste sufletul. Orice maladie ne avertizeaza ca ceva nu este in regula cu integritatea spirituala a individualitatii noastre.

Sufletul care sufera se exprima simbolic prin suferinte corporale. De aceea orice vindecare trebuie sa ia in consideratie cauzele reale ale tulburarilor, care sunt intotdeauna de ordin spiritual. O vindecare reala presupune o activitate de transformare, de ameliorare, de
spiritualizare a fiintei noastre reale care in esenta este de natura spirituala.

Sanatatea este o stare de puritate a gandului, de echilibru emotional, de armonie cu vibratiile divine in care sufletul isi are originea si lacasul.

1. ZONA GATULUI

Aceasta zona pleaca de la baza gatului si se termina deasupra buzei superioare.
In aceasta regiune se situeaza ultimele sapte vertebre ale coloanei vertebrale si anume vertebrele cervicale.
Energia zonei gatului este energia creativitatii, ea exprima puterea de a crea in lumea fizica.
Este energia pe care o folosim pentru a emite vibratii sonore, a cuvanta, a canta etc.
Calitatea acestei energii devine desavarsita atunci cand reusim sa exprimam numai adevarul.
Aceasta face ca in viata noastra sa putem savarsi adevarate miracole.
Prin regiunea gatului intram in dimensiunea mentala a fiintei umane.
Problemele pe care le avem in aceasta zona sunt in raport direct cu maniera noastra de a gandi spre deosebire de cele doua zone anterioare, zona plexului solar si cea a inimii, care erau legate de modul nostru de a resimti.

REGIUNI SI ORGANE SPECIFICE ZONEI

Gat
Bolile si tulburarile care apar in zona gatului sunt in legatura cu dificultatile noastre de a ne concretiza gandurile in activitatile
vietii de zi cu zi.
Suntem prea blocati in lumea ideilor si nu putem trece la fapte.

SOLUTIA : Sa depasim starea de blocaj mental si sa actionam cu hotarare pentru a da viata gandurilor noastre.

Gura
Problemele care apar in regiunea gurii sunt legate de faptul ca avem dificultati in a accepta idei noi sau ca nutrim, de prea mult timp, ganduri negre fata de noi insine sau fata de altcineva.

SOLUTIA: Sa ne revizuim maniera de a gandi, cultivand deschiderea de spirit si acceptarea, fara rezerve, a propriei persoane si a celorlalti.

BOLI SI TULBURARI SPECIFICE ZONEI

Amigdalita
Amigdalita are o semnificatie analoga cu cea a durerilor in gat.
In plus, ea indica acumularea unei mari manii fata de anumite evenimente din viata noastra care ne-au afectat.

MESAJUL CORPULUI: Lasa-ti deoparte resentimentele si lucreaza cu tine in sensul iertarii si al acceptarii! Exprima-te cu naturalete, nu mai refula!

Dureri in gat
Sunt expresia unei manii refulate care se intoarce impotriva noastra insine.
Am "inghitit" prea multe resentimente.
Suntem maniosi pe noi insine ca nu reusim sa ne afirmam adevaratele ganduri si sentimente.
Opinia celorlalti conteaza prea mult pentru noi si ne impiedica sa ne exprimam adevaratele noastre intentii.
Se poate, de asemenea, sa ne para rau ca am spus lucruri rele, pe care le regretam.

MESAJUL CORPULUI: Fii autentic! Daca ai dificultati in a exprima ceea ce vrei cu adevarat, atunci e mai bine sa incerci sa-ti analizezi actualul sistem de valori!

Poate ar trebui sa-ti schimbi convingerile, credintele, parerile si sa incerci sa-ti creezi, cu adevarat, propria-ti viata, sa-ti afirmi cu
curaj aspiratiile si necesitatile intime.

Laringita
Laringita are aceeasi semnificatie cu a durerilor in gat.
Frica noastra de a ne exprima deschis opiniile are la baza proasta autocunoastere si frica de a nu fi intelesi de ceilalti.
In plus, dovedim o teama inconstienta de a ne exprima in fata celor care au in ochii nostri o anumita autoritate.

MESAJUL CORPULUI: Exprima-te cu curaj! Fii tu insuti! Fii autentic!
Lasa la o parte timiditatea si fricile obscure!

2. ZONA INIMII

Aceasta zona cuprinde, in spate, cele douasprezece vertebre dorsale care pornesc din regiunea de mijloc si ajung pana la ceafa.
In fata, zona acopera regiunea pieptului pana la baza gatului.
Energia zonei inimii este energia iubirii, a compasiunii si iertarii (iertarea fata de sine si fata de ceilalti).
Ea nu trebuie intrebuintata cu scopul de a critica sau acuza, fie ca e vorba de critica de sine sau de criticarea altora, caci cu cat vom abuza de critica cu atat aceasta zona va fi mai afectata.
Pentru ca intreaga zona a inimii sa fie in armonie, trebuie ca intotdeauna sa ne admiram si nu sa ne criticam.

REGIUNI SI ORGANE SPECIFICE ZONEI

Inima
Daca problemele noastre sunt legate de aceasta regiune, atunci inseamna ca avem mari dificultati in a ne bucura de viata.
Credem ca viata nu poate fi traita fara eforturi si suferinta si ne simtim frustrati, stresati.
Avem nevoie sa iubim pe cineva pentru a ne simti fericiti in loc sa iubim pur si simplu pentru ca SUNTEM fericiti.

MESAJUL pe care-l transmit aceste probleme este ca nu tinem cont de nevoile noastre afective, privandu-ne de toate bucuriile in loc sa privim viata ca pe un cadou, o experienta, un joc in care sa daruim iubire si bucurie si sa exersam iertarea fata de sine si fata de ceilalti.

SOLUTIA: Sa ne regasim simtul umorului. Sa incercam sa aducem mai multa bucurie, iubire si compasiune in viata noastra.

Iertarea este cuvantul cheie...

Sani
Problemele de sani sunt legate de aspectul matern al fiintei, indiferent de sex.
Sanii tari si durerosi sunt un indiciu de "duritate" fata de cei pe care-I iubim.
Credem ca iubirea noastra fata de ceilalti trebuie sa se manifeste printr-o atitudine de protectie dusa la extrem.
Astfel cautam sa-i dirijam, sa-i controlam nelasandu-le libertatea de a se exprima, de a se comporta in felul care le este propriu.

SOLUTIA: Sa intelegem ca prea multa "solicitudine materna" poate dauna relatiei noastre de iubire si sa invatam sa-i lasam pe ceilalti sa fie ei insisi, sa actioneze conform propriilor lor convingeri.

Piept
Problemele de piept sunt in legatura cu relatiile de familie.
O prea mare nevoie de afectiune si de tandrete neimplinita poate duce la aparitia unor tulburari in aceasta zona.
Desi resimtim o imensa nevoie de a darui, ne abtinem, pentru ca ne temem ca altii ar putea profita, facandu-ne sa suferim.

SOLUTIA: Sa fim mai increzatori. Sa intelegem ca numai daruind tandrete si afectiune putem primi inapoi dovezile de iubire care sa ne implineasca sufleteste.

Plamani
Daca nu ne credem indreptatiti sa ne traim viata din plin, daca ne indoim ca avem dreptul de a ne bucura, daca nu gasim interes in activitatile noastre, atunci putem avea probleme cu plamanii.
Nemultumirile noastre permanente ne creeaza o existenta terna, lipsita de sens, de bucurie.
Am uitat sa "aspiram" viata si ne este frica sa traim cu adevarat, sa fim fericiti.

SOLUTIA: Sa intelegem ca noua insine ne revine sarcina de a crea bucurie in existenta noastra, in loc sa asteptam ca ea sa ne vina de la altii.

In loc sa asteptam ca altii sa ne faca fericiti, ar trebui mai degraba sa intelegem ca fericirea este o stare de armonie interioara, pe care avem datoria sa o cultivam noi insine.

BOLI SI TULBURARI SPECIFICE ZONEI

Angina
Aceasta insuficienta a debitului sanguin al inimii ne indica faptul ca punem prea mult "la inima" ceea ce facem si traim in viata curenta fara sa ne bucuram cu adevarat de activitatea noastra.
Inima protesteaza astfel impotriva lipsei de viata, de placere in existenta noastra.

MESAJUL CORPULUI: Ia lucrurile cu o doza de umor, nu mai lua viata in tragic, nu mai dramatiza atata!
Bucura-te ca existi, ca ai posibilitatea sa experimentezi acest minunat cadou care este viata!

Palpitatii
Palpitatiile sunt un semnal pe care inima ni-l da ca este pur si simplu neglijata.
Ea incearca sa ne atraga atentia, facandu-ne sa-i intelegem importanta si faptul ca trebuie sa ne ocupam de ea.

MESAJUL CORPULUI: Iubeste-te! Pune accentul pe dragoste, bucurie si viata in loc de a te neglija, critica, culpabiliza!

3. ZONA BAZEI

Este regiunea dintre fese si talpi. Ea cuprinde, de asemenea, cele patru mici vertebre ale coccisului.
Este zona care face legatura cu Pamantul, de la care primim hrana si pe care ne sprijinim la propriu si la figurat.
Persoanele care au probleme in aceasta zona sunt cele care resimt sentimente de frica, de neliniste, legate de viata materiala, de existenta fizica.
Lipsite de credinta, ele se simt izolate, abandonate intr-un univers ostil si au sentimentul ca sunt singure in fata greutatilor vietii.
Devin adesea foarte dependente de alte persoane sau chiar de anumite lucruri, de care isi imagineaza ca depinde fericirea si armonia lor sufleteasca.
Frica lor exprima lipsa de incredere in propriile forte, nesiguranta in fata drumului pe care il au de parcurs in viata.
In general astfel de persoane nu au un scop bine definit in viata sau, in cazul in care il au, le este frica sa treaca la realizarea lui,
asteptand ca toate imprejurarile sa le fie propice.
Ele au nevoie de lucruri exterioare, fiinte sau obiecte, care sa le aduca securitatea de care duc lipsa.
Adesea lasa impresia ca sunt in lupta cu o persoana din anturajul lor, pe care o percep ca pe o amenintare, sau ca se opun unor conditii ostile din mediul lor de existenta.

MESAJUL pe care il trimite corpul este acela de a deveni constienti de propriile frici si de a restabili contactul cu puterea noastra interioara.

REGIUNI SI ORGANE SPECIFICE ZONEI

Gamba piciorului
Problemele in aceasta regiune indica teama de a merge inainte, frica de viitor, incertitudinea.

SOLUTIA: Intrucat situatia prezenta indica un blocaj, faptul ca batem pasul pe loc nu este deloc benefic. Va trebui deci sa actionam, sa avansam in viata cu mai multa incredere si cu convingerea ca mergem pe drumul cel bun.

Talpi
Problemele de sanatate care afecteaza aceasta regiune sunt legate de frica de viitor precum si de teama permanenta de a nu putea face fata propriilor responsabilitati.
Este posibil ca dorinta de a ajunge cat mai repede la telul propus sa fie in contradictie cu capacitatea noastra de a planifica etapele drumului.

SOLUTIA : Sa ne bucuram de viata si sa acceptam tot ceea ce ea ne asterne in cale.

Calcai
Daca manifestam dureri sau problemele legate de calcai inseamna ca ne simtim adesea neintelesi sau ca traim o stare de incertitudine cu privire la o situatie viitoare.

SOLUTIA: Sa incercam sa comunicam, sa verificam intotdeauna care este mesajul pe care ceilalti vor sa ni-l transmita, inainte de a ne simti neintelesi. Vom avea surpriza de a constata ca totul se petrece in lumea gandurilor noastre si ca de fapt nici nu avem atat de mare nevoie de a fi intelesi pentru a avansa in viata.

BOLI SI TULBURARI SPECIFICE ZONEI

Celulita
Problemele de celulita pe coapse denota resentimente legate de perioada tineretii. Anumite lucruri si evenimente care ne-au afectat copilaria ne impiedica sa abordam viata in mod creativ.

MESAJUL CORPULUI: Nu te mai agata de traumatismele trecutului si paseste cu dezinvoltura pe calea viitorului!

Varice
Varicele la picioare ne arata ca ne gasim intr-un loc unde facem ceea ce nu ne place.
Sangele reprezinta energia vietii, bucuria. Cand venele pierd capacitatea de a transporta sangele in picioare, inseamna ca traversam o perioada de pierdere a vitalitatii, de lipsa de pofta de viata.

MESAJUL CORPULUI: Traiesti prea mult cu ideea ca " n-ai de ales " si ca" trebuie sa faci asta"! E foarte important sa iubesti ceea ce faci, ceea ce lucrezi. Daca nu iti place ceea ce faci ar fi mai bine sa-ti alegi o activitate care te atrage cu adevarat.
De asemenea fa loc mai mult in viata ta placerilor si bucuriilor.

Unghii incarnate
Sunt un semn de ingrijorare si culpabilitate datorate faptului ca nu prea stim in ce directie ar fi bine sa mergem. Avem in fata mai multe alegeri si ezitam.

MESAJUL CORPULUI: Linisteste-te! Nu trebuie sa te lasi tulburat de faptul ca ai putea gresi! Viata insasi este o experienta si orice ai alege, daca o faci cu cugetul curat, este o oportunitate de a experimenta si evolua.

 4. ZONA ABDOMINALA

Aceasta zona cuprinde partea corpului care se intinde in spate de-a lungul celor cinci vertebre sacrale, iar in fata porneste din partea de jos a pantecelui si urca pana la buric.
Aici gasim rinichii, vezica, intestinele si organele genitale
Este o zona caracterizata de o puternica activitate energetica, care genereaza energia sexuala, energia creativitatii.
Este zona senzatiilor fizice, a placerilor carnale, pe care ni le procura sexul, bautura si mancarea.
Persoanele care au probleme in aceasta zona sunt cele care in loc sa fie preocupate de a-si crea propria viata sunt preocupate de a crea viata altor persoane.
Ele se tem ca nu au suficienta putere si ca ceilalti ar putea sa-si impuna puterea asupra lor sau se lasa pur si simplu in puterea altora.
Traiesc cu sentimentul unei neputinte totale in fata unei persoane sau a unei situatii. Acest mod de a fi genereaza o stare de angoasa care afecteaza armonia acestei zone.
Mai intalnim frecvent probleme in aceasta zona la persoanele preocupate indeosebi in a-si procura senzatii venind din exterior.
De asemenea cei care se culpabilizeaza sub aspect sexual au la randul lor probleme in aceasta regiune a corpului.
Cu cat o persoana este atrasa mai mult de placerea simturilor cu atat ea se indeparteaza mai mult de adevaratul tel al vietii, care consta in trezirea constiintei, in cultivarea calitatilor spirituale, a iubirii, a slujirii divinitatii.
Simturile servesc la perceperea prezentei naturii divine si nu neaparat la satisfacerea egoista a dorintelor si poftelor fizice.

REGIUNI SI ORGANE SPECIFICE ZONEI

Organe genitale
Problemele legate de organele genitale indica adeseori o culpabilizare de natura sexuala.
Transformarile brutale care au loc in societatile moderne in momentul actual, relatiile de tip concurential care pun accentul pe exacerbarea individualismului, induc si in domeniul vietii sexuale o schimbare de comportament.
Tendinta de a privi sexul ca pe o gratificatie personala, ca pe un mijloc de satisfacere egoista a placerilor, de dominare sau de castig, de a ne face placuti sau doriti, duce la separarea actului sexual de sentimentul de dragoste care firesc ar trebui sa-i fie asociat.
A face sex devine o "afacere" personala si nu expresia fizica a daruirii si implinirii sufletesti intr-o relatie de iubire reciproca.
Pentru ca, in ciuda dezinvolturii afisate, in adancul fiintei noastre stim ca nu acesta este rostul fundamental al actului sexual, conflictul dintre nevoia profunda de iubire veritabila si superficialitatea "exercitiilor" sexuale practicate naste in noi culpabilizari care afecteaza functionarea armonioasa a organelor genitale.
O alta cauza a disfunctiilor intalnite in aceasta zona ar fi neacceptarea identitatii noastre sexuale. Nu rare sunt cazurile cand intalnim barbati care ar fi dorit sa fie femei si invers, femei care, desi au toate atributele fizice ale feminitatii, psihologic sunt niste "barbati ratati".
Aceasta dorinta inconstienta de a fi de sex diferit poate veni dintr-o educatie defectuoasa sau din atitudinea parintilor din perioada fetala care si-ar fi dorit un copil de sex opus.

SOLUTIA: O introspectie fara prejudecati ne poate ajuta sa facem ordine in lumea valorilor noastre personale veritabile.
Intelegerea si practicarea actului sexual ca expresie a iubirii adevarate,acceptarea sexualitatii noastre ca expresie a naturii noastre profunde, sunt cai care ne pot ajuta sa depasim tulburarile care apar in functionarea organelor genitale.

Ovare si uter
Problemele care afecteaza aceste organe sunt specifice femeilor care nu-si folosesc creativitatea la adevaratul potential.
Ele nu sunt pe deplin constiente de puterea pe care o au pentru a putea actiona eficient in beneficiul propriei existente.

SOLUTIA: Restabilirea contactului cu puterea de a crea.

BOLI SI TULBURARI SPECIFICE ZONEI

Dureri de pantece
Exprima frica, mai ales frica de a pierde ceva sau pe cineva.

MESAJUL CORPULUI: Cel mai bun mijloc de a invinge frica este credinta.
Lucreaza cu tine insuti in sensul acceptarii vietii sub toate aspectele sale!
Viata inseamna schimbare, transformare. A accepta fara rezerve viata inseamna a accepta tot ceea ce ni se poate intampla fara teama, dand evenimentelor o semnificatie mai inalta, spirituala.

Gaze intestinale
Sunt expresia fricii.
O frica, de multe ori inconstienta, face ca atunci cand mancam sa "inghitim" aer, ceea ce genereaza gaze intestinale.

MESAJUL CORPULUI: Frica este cel mai mare dusman al evolutiei spirituale. Ea masoara distanta care ne separa de divinitate. Invata sa intampini toate evenimentele vietii cu o atitudine pozitiva, fara sa le "judeci", fiind constient ca tot ceea ce ti se intampla este ceea ce singur ai creat sau ai atras in viata ta in scopul de a evolua!
Fiecare situatie noua este un prilej de a invata, de a-ti largi campul de perceptie al constiintei.

Herpes vaginal
Herpesul vaginal denota o culpabilizare sexuala.
El exprima tendinta inconstienta de a se autopedepsi sau de a suporta o pedeapsa.
Persoanele care sufera traiesc un sentiment de rusine si cred ca Dumnezeu le va pedepsi. Urmarea este un refuz momentan de a trai in armonie cu propria sexualitate, o "respingere" a acceptarii acestei parti a corpului.

MESAJUL CORPULUI: Inceteaza de a te mai "pedepsi" pentru presupuse greseli cu conotatie sexuala! Accepta-te asa cum esti si fa-te acceptat de ceilalti in egala masura!
Iubeste-te si respecta-te, fara rezerve, caci Dumnezeu te iubeste neconditionat!]

Leucoree
Aceasta maladie vaginala se intalneste la femeile care cred ca nu au destula putere asupra barbatilor.
De asemenea ea mai poate fi expresia maniei fata de propriul partener.

MESAJUL CORPULUI: Cultiva dragostea si acceptarea!
Regaseste-ti pacea si increderea in tine insati! A ierta inseamna a accepta neconditionat tot ceea ce viata iti ofera.

Tulburari de menstruatie
Sunt o consecinta a respingerii propriei feminitati.
Refuzul femeii de a-si accepta feminitatea poate avea cauze din cele mai variate ca de pilda:
- tendinta de a privi sexualitatea ca pe o expresie a unui instinct inferior, animalic, in acest caz sexul fiind sinonim cu pacatul,asimilat
notiunii de rau, de murdar.
- dorinta inconstienta si regretul de nu se fi nascut barbat.
- respingerea principiului feminin si exprimarea cu precadere a celui masculin din dorinta de a epata.
- refuzul de a-si exprima si trai sexualitatea din frica sau falsa vina.

MESAJUL CORPULUI: Toate aceste probleme legate de sexualitate exprima frica, culpabilizarea, proasta intelegere a propriei naturi si a rolului sexului in viata noastra.
Trebuie sa intelegi ca nimic din ceea ce este natural nu poate fi nici rusinos, nici murdar sau vinovat!
Tot ceea ce se petrece in propriul tau corp, dorintele tale sexuale, feminitatea ta sunt fenomene absolut naturale si normale.
Accepta-te fara rezerve si exprima, in acelasi timp, propria-ti sexualitate si feminitate cu naturalete si firesc!

Vaginita
Este expresia folosirii sexului in scopuri egoiste.
Femeile care au dorinta (de cele mai multe ori refulata, inconstienta) de a-si pedepsi partenerul "recurg" la aceasta modalitate de exprimare.
Folosirea sexului ca element punitiv, ca "mijloc" de negociere sau ca pe un "instrument" de exercitare a puterii, vine in totala contradictie cu expresia iubirii care trebuie sa stea la baza actului sexual.
Boala este astfel "o scuza" care permite femeii sa evite actul sexual, sa evite implicarea intr-o relatie intima pe care inconstient o refuza.

MESAJUL CORPULUI: Mesajul este inclus in problematica intalnita la capitolul organe genitale cu sublinierea ca frustrarea femeii care sufera este generatoare de conflict si alienare.
Rezolvarea conflictului interior in spiritul acceptarii, iertarii si intelegerii, al exprimarii si trairii iubirii adevarate, duce la disparitia acestei disfunctii. (edithfrincu.blogspot.com)